Despre Afumati

Ivan Catalin
- Consilier Local Afumati
- Presedinte U.N.P.R. Afumati
- Vicepresedinte U.N.P.R. Ilfov

Imi doresc o localitate moderna, dezvoltata si reprezentata de oameni onesti si profesionisti!

Daca sunteti in asentimentul meu va astept alaturi de mine!

Afumati

     Comuna Afumati este situata in Campia Vlasiei, pe malurile raului Pasarea, la 15 km nord-est de Bucuresti. Are in componenta un singur sat, Afumati, satul de resedinta, comuna acoperind o suprafata de 6325 ha. Prin comuna trece soseaua nationala DN2, care leaga Bucurestiul de Urziceni; langa Afumati, ea se intersecteaza cu soseaua de centura a Bucurestiului, prin care se limiteaza de orasul Voluntari, la sud-vest.

     Afumati se mai invecineaza la nord-est cu localitatea Petrachioaia, la nord-vest cu Stefanestii de Jos, spre nord cu comuna Dascalu, spre sud cu orasul Pantelimon, si spre sud-est cu Comuna Ganeasa.

Seriozitate

Pentru a ajunge pe culmi inalte trebuie sa tratezi lucrurile cu seriozitate!

Corectitudine

In orice domeniu vor izbuti doar oamenii corecti!

Implicare

Doar implicandu-te poti spera la un viitor mai bun!

Profesionalism

Orice lucru trebuie facut cu profesionalism!

Catalin Ivan

      Chiar daca localitatea Afumati este atestata documentar in 1510, urme descoperite pe teritoriul de astazi al comunei duc la parerea ca originile Afumatiului, ca asezare omeneasca, sunt mult mai vechi. Istoricul C.C. Giurascu (Istoria Romanilor, 1937, vol II) prezinta o harta a Tarii Romanesti intre 1418-1601 unde Afumati figureza ca loc al unei mari batalii, care s-a dat la 1530, in care domnitorul care si-a obtinut atunci numele de Radu de la Afumati a invins o armata turceasca venita sa-l detroneze.

     Intre 1522-1529, Afumati a fost in proprietatea domnului Tarii Romanesti, Radu de la Afumati. In perioada imediat urmatoare, Afumati intra in proprietatea domeniului Domnesc (1529-1585).

     In 1636, Serban Cantacuzino a construit in Afumati o fabrica de postav. In 1785, Alexandru Moruzzi a construit aici o fabrica de hartie, pe care la sfarsitul domniei a lasat-o mitropoliei ortodoxe a Munteniei.

     La sfarsitul secolului al XIX-lea, comuna facea parte din plasa Dambovita a judetului Ilfov, iar in 1925, din plasa Pantelimon a aceluiasi judet, avand 3811 locuitori.

     In 1913 ii este vanduta lui Stere Negropontes, care o stapaneste pana la reforma agrara din 1945. In 1950, a devenit parte a raionului 1 Mai din orasul republican Bucuresti. In 1968, la reforma administrativa de atunci, a devenit comuna a judetului Ilfov, reinfiintat. In 1981, la o noua ajustare a organizarii administrative, a fost arondata Sectorului Agricol Ilfov, subordonat municipilui Bucuresti, sector care in 1998 a devenit judetul Ilfov.

Votati IVAN CATALIN
Afumati
4

Consilieri

Prin prezenta celor 4 consilieri activi din Consilul Local al comunei Afumati, U.N.P.R. Afumati reprezinta cea mai puternica organizatie politica si principalul partid de opozitie din localitate!

2012

Membru U.N.P.R.

Din 2012 sunt membru UNPR Afumati, candidand chiar la functia de consilier local pe listele acestuia!

2014

Presedinte U.N.P.R. Afumati

Din 2014 sunt PRESEDINTE U.N.P.R. Afumati!

2016

Vicepresedinte U.N.P.R. Ilfov

Din 2016 sunt VICEPRESEDINTE U.N.P.R. ILFOV, si membru in delegatia permanenta a organizatiei judetene!